Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Aretace - co to je a k čemu slouží?

Blog
06.04.2023

Co je aretace dveří ak čemu nám slouží? Odpovědi na tyto, ale také další základní otázky se dozvíte v našem blogovém článku. Zabezpečte si váš domov nebo komerční prostory pomocí jednoduchého mechanismu. Aretace je také skvělou prevencí vůči nežádoucím situacím. Hledáte bezpečnost a pohodlí v jednom? Aretace na dveře je řešením. Přečtěte si náš článek a dozvíte se mnoho dalších užitečných informací.

 

Není vám jasné, co přesně znamená slovní spojení aretace dveří? My vám to objasníme. Jedná se o důležitý prvek bezpečnosti a pohodlí v různých prostředích. Aretace dveří může být provedena v různých obytných a komerčních budovách, ale i ve veřejných místech a institucích.

Dozvíte se, co aretace znamená, jak funguje a proč je tak důležitá. Ukážeme vám pár příkladů aplikace aretace dveří v různých odvětvích a dozvíte se, jak zvolit správný typ aretace. Článek pořadí každému, koho zajímá bezpečnost a pohodlí.

Co je aretace dveří?

Aretace je technologie, která udrží dveře v určité poloze, což zajišťuje bezpečnost a pohodlí při vstupu a odchodu z místnosti. Aretace dveří se často používá v budovách, kde je nutná regulace přístupu do určitých místností nebo omezení vstupu pro neoprávněné osoby.

Existuje několik různých typů aretace, a to například: elektromagnetických, elektromechanických a hydraulických. Elektromagnetická využívá elektromagnet k udržení dveří v otevřené poloze a elektromechanická aretace používá mechanické prvky k udržení dveří v zavřené poloze. Hydraulická k udržení dveří využívá kapalinu.

Aretaci můžete využít doma, v komerčních prostředích a na různých jiných místech.

Je velmi důležité, aby montáž proběhla pomocí zkušených lidí. Zajistíte tak plnohodnotnou funkčnost aretace, která zajistí váš prostor. Je důležité sáhnout po kvalitních mechanismech, spojovacích materiálech a podobně.

Jak funguje aretace dveří?

Aretace dveří funguje díky mechanismu, který vám pomůže udržovat dveře v zavřené nebo otevřené poloze. Velmi často bývá mechanismus ovládán elektronicky, čímž je ovládání aretace opravdu rychlé a efektivní.

Všechny typy aretace mají své výhody, ale také nevýhody. Elektromagnetická aretace je opravdu efektivní a rychlá, ale je závislá na použití elektrické sítě. Elektromechanická aretace je spolehlivá a má dlouhou životnost, avšak je oproti elektromagnetické aretaci pomalejší. Hydraulická je vhodná i pro těžké dveře, ale její instalace a údržba jsou o něco nákladnější než u ostatních dvou typů.

Díky aretaci dveří můžete vytvořit skvělou prevenci vůči nežádoucím situacím v různých prostředích. Pokud je aretace používána správně, může zabránit například neoprávněnému vstupu a přístupu do místností, které je nutné udržet v bezpečí. Také může být použita ke kontrole přístupu do omezených oblastí a přechodu z místnosti do místnosti bez manuálního otevírání dveří.

Proč doporučujeme sáhnout po aretaci dveří?

Použít tento mechanismus vám doporučujeme ze 4 důvodů, které vám prozradíme v následujících bodech:

1. Zajištění bezpečnosti: Díky aretaci zamezíte vstup neoprávněným osobám.

2. Prevence nežádoucích situací: Aretace dokáže zamezit šíření požáru nebo vás ochránit před nebezpečnými látkami. Je skvělou prevencí        před různými nežádoucími situacemi.

3. Přizpůsobivost: Na trhu je několik typů aretací na dveře, takže si každý přijde na své.

4. Jednoduché použití: Aretace je jednoduchá pro používání v praxi. Při manipulaci s dveřmi není zapotřebí použití velké síly nebo                        dovednosti. 

Použití aretace v praxi

Jak jsme zmínili výše, aretace je vhodná pro použití v mnoha odvětvích, včetně zdravotnictví, hoteliérství, obchodů, kanceláří a podobně. V následujících řádcích vám přiblížíme několik příkladů z praxe, kde se aretace využívá.

Aretace bývá ve zdravotnictví používána k oddělení různých oddělení, kvůli zachování hygieny a zabránění nechtěnému přístupu. Používá se také ke kontrole přístupu do kritických oblastí, jako jsou operační sály a laboratoře.

V hoteliérství se aretace používá ke zvýšení bezpečnosti hostů a ochraně jejich osobních věcí. Také jsou vhodné pro použití do místností jako například fitness centra a bazény.

Obchodní centra aretaci používají ke kontrole přístupu do zákaznických zón a přístupu do zaměstnaneckých zón. Jsou také skvělým pomocníkem pro sklady se zbožím, které musí být izolovány od návštěvníků.

Aretace se používá v kancelářích pro oddělení různých oddělení a pro kontrolu přístupu do místnosti s omezeným vstupem, jako jsou archivy a serverovny.

Výhody používání aretace jsou ochrana, kontrola a zlepšení bezpečnosti.

Nevýhody používání aretace jsou vyšší prvotní náklady za montáž a údržbu.

Výběr správného typu aretace dveří je třeba zvážit účel jejich použití, typ dveří a místo instalace. Další důležité činitele jsou cena, údržba a efektivita aretace. Je důležité vybrat si takový typ, který vám bude nejlépe vyhovovat a zajišťovat maximální úroveň bezpečnosti.

Bezpečnostní prvek a prevence vůči nežádoucím situacím v jednom

Aretace dveří je důležitým prvkem, který dodá prostoru bezpečnostní funkci a zároveň je prevencí nežádoucích situací. Při jejím výběru však musíte zhodnotit všechny klady a zápory každého typu aretace, abyste se rozhodli pro tu, která bude pro váš prostor ideální.

Při výběru správné aretace dveří zvažte faktory, jako jsou například místo, kde se bude aretace montovat, bezpečnostní požadavky nebo zda vstupem budou procházet i lidé se zdravotním postižením a podobně.

Věříme, že jsme vám dali odpovědi na všechny základní otázky o aretaci dveří ao tom, k čemu slouží. Na našem e-shopu nakoupíte skvělé a praktické doplňky ke dveřím, spojovací materiály a mnoho jiného. To vše za skvělé ceny.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze