Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Nožičky na nábytek - vybíráme ty nejkrásnější

Blog
03.01.2023

Abychom vám usnadnili výběr těch správných nožiček na nábytek nebo stůl, připravili jsme si pro vás článek o jejich výběru. Přiblížíme vám 5 druhů nábytkových nohou a 2 druhy stolních. Tak pojďme na to!

 

Nožičky na nábytek - vybíráme ty nejkrásnější

Hledáte nožičky, na které se podíváte a budete vědět, že vám díky nim už nic nezkazí den? Jste tady správně! I my v Datof víme, že výběr nožiček na nábytek může být občas docela náročné a to zejména díky pestré a široké paletě výběru na internetu. Rozhodli jsme se proto, že vám přiblížíme 5 druhů nábytkových nožiček a 2 druhy stolních nožiček. Pomůžeme vám s výběrem těch nej.

Výběr nožiček pod nábytek jako je například skříň, komoda, kuchyňská linka a podobné zařízení domácnosti, je o malinko jednodušší než při výběru stolních nožiček. U nábytkových nožek hrají hlavní roli zejména jejich praktické činitele jako například nosnost, pohyblivost a podobně, zatímco u stolních je pro nás důležitá v první řadě estetická hodnota. V obou případech potřebujeme docílit stability nábytku.

Každý z vás ocení jednodušší manipulaci s nábytkem při stahování nebo úklidu. Mohou vám k tomu dopomoci štelovací nožičky, které si nastavíme do různých velikostí nebo i nábytková kolečka. Nezáleží na tom, jestli hledáte nožičky pro nábytek, který restaurujete nebo nový nábytek. U nás si přijdete na své v každém případě.

Jste milovník jednoduchosti?

Pokud nehledáte pod svůj nábytek žádný ze zlepšováků, nezoufejte. V nabídce na našem webu naleznete také jednoduché nožičky z oceli nebo plastu s hliníkem. Disponují vysokou kvalitou. Nevíte, pro který typ se rozhodnout? Pokračujte ve čtení a přiblížíme vám jednotlivé nožičky na nábytek.

Rektifikační nohy a kluzáky

Díky rektifikaci můžete upravit menší odchylky ve výškách. V minulosti mistři neměli k dispozici takové množství nářadí jako dnes. Proto se zejména ve starších stavbách často najdou nedokonalosti jako například nerovnoměrná podlaha, zárubně, které nemají stejnou vzdálenost na šířku ve vrchní a spodní části, křivé stěny a jiné chybičky krásy.

Dnes může být mistrem zedníkem nebo podlahářem opravdu každý. Existují různé laserové měřiče, které vše vypočítají a zkontrolují za vás. Podlehu je skládat jednodušší než a mnohočetné puzzle, a proto umíme tyto odchylky z minulosti snadno odhalit a opravit.

Pokud však nechcete kvůli odchylkám předělávat celou podlehu, ale chcete mít nábytek rovnoměrně položený, rektifikační nohy a kluzáky jsou pro vás ideální řešení. Nastělujete si je podle rozměrů odchylek a nábytek bude pěkně a rovnoměrně stát!

Kovové nožičky na nábytek

Patříte ke skupince lidí, kteří se umí nadchnout pro nadčasové kousky, nejen v šatníku, ale také v interiérovém designu? Sáhněte po kovových nožičkách vyrobených z oceli. Vyrobeny jsou v chromové černé a lesklé barvě, a samozřejmě v základní černé. Mají ultramoderní tvary. Nebojí se těžšího nábytku díky vysoké nosnosti.

           

Výborně se budou hodit k industriálnímu bydlení. Černé nožičky s dřevěným povrchem tvoří dokonalou a velmi harmonickou kombinaci. Kovové nožičky vyniknou opravdu krásně iv moderním, minimalistickém bydlení. Budou malým doplňkem ve vašem domově s velkým celkovým efektem.

Nábytkové nožičky

V této kategorii si přijdou na své milovníci jednoduchosti. Základní druhy nožiček ve více barevných provedeních. Pokud vás neupoutaly žádné z předešlých kategorií, tady si určitě přijdete na své. Nábytkové nožičky, od kterých opět můžete očekávat TOP kvalitu za ty nejlepší ceny na trhu.

Dřevěné nožičky na nábytek

Vyrábí se z tvrdého dřeva a působí zároveň i jako dekorace. Skvělé zapadnou do prostoru s rustikálním nádechem. Můžete sáhnout po jednoduchých, kulatých s hladkým povrchem nebo po dekorativních, s vysoustruženými vzory.

Oku lahodící nožičky pro stoly

Stůl je součástí každého domova. Využívá se každý jeden den k podávání požitků ve formě jídel a nápojů, položení dekorací pro zkrášlení domova, položení rozečtené knihy, květin nebo jiných předmětů. A proto je důležité, abychom měli jistotu v jeho stabilitě.

Stolní nohy

V nabídce nohou v našem e-shopu Datof.cz vám nabízíme stolní nohy, ze kterých si vyberete. Můžete sáhnout po hranatých, oválných, černých, bílých a jiných nožičkách. Jsou jednoduché a elegantní. Skvěle zapadnou do všech domácnosti.

Stolní kovové podstavy

Pokud máte rádi designové věci v interiéru určitě sáhněte po stolních kovových podstavách pro váš stůl. Jsou výraznější a doporučujeme je patříte-li k náročnějším zákazníkům.

Známe několik typů stolků:

  • Jídelní
  • Konferenční
  • Kancelářský
  • Noční

Nejvíce používané stoly v domácnostech

Jídelní stolek

Jak už samotný název říká, poslouží vám k pohodlnému snězení vašeho jídla. Můžete si díky němu vychutnat příjemné časy při jídle nebo víně s přáteli a rodinou. Zakoupit jej lze s různým počtem míst, takže si velikost přizpůsobíte podle vašich potřeb. Stejně jako u jiných kusů nabytku, jídelní stoly mají mnoho podob a stylů.

Od dřevěných přes kovové až po kombinace materiálů. Vyznačují se dlouhými nožičkami. Je přece třeba abyste se za stolem cítili pohodlně a nebouchali si při sezení nohama o stůl, aby byl stůl stabilní a dostatečně prostorný.

Konferenční stolek

Tento typ stolu nejčastěji naleznete v obývacích místnostech nebo v kanceláři, v oddechové části - chill roomech. Je to nízký stolek nejčastěji umístěný před gaučem, křesly nebo tuliváky. Nejčastěji ho využíváme k položení snacku při filmu, sklenici s vodou, časopisů… Je naším pomocníkem pro uvolnění rukou. Také je i doplňkem v prostoru.

Kancelářský stůl

Nazývá se také psací stůl. Ať už jde o stůl do pracovny, kanceláře nebo dětského pokoje, jeho účel je stejný. Vytvoření prostoru pro práci nebo vypracování úkolů do školy. Potřebujete zajistit dostatek místa pro notebook, dokumenty, složky nebo sešity, místo pro odložení psacích potřeb. A využití najdete také v šuplíku, kam můžete uložit elektroniku. Vytvořte si v něm šuplík s vestavěnou zásuvkou, díky které vám nezabírají místo žádné zbytečné kabely.

Noční stolek

Máte ho u postele a často je plný tajemství. :-) Pokud jste však milovník knih, položíte si na něj lampičku a knihu. Je to odkládací prostor pro mobil během spánku. A díky interiérovému designu je to krásný doplněk stylových ložnic. Noční stolek není už jen kostka se šuplíkem ale nabral mnoho podob. Neváhejte a prohlédněte si na internetu nabídku zajímavých nočních stolů. Máte-li chytré ruce, můžete si vytvořit svůj vlastní, jedinečný i doma. Budete potřebovat jen nožičky, latě ze dřeva, spojovací materiál a vrtačku.

Dnes je na trhu opravdu široká škála produktů. Na každou činnost nebo potřebu můžete najít stolky přizpůsobené té konkrétní. Další často používané jsou například počítačové stolky pro milovníky her, pracovní stoly pro chytré kutily, a samozřejmě barové stoly, s dlouhýma nohama a místem pro drink a dekoraci. Pro jakou místnost nebo činnost by měl být určen váš nový stolek?

Vysoká kvalita za nízké ceny

Ať už renovujete nábytek, přerábíte svůj domov, tvoříte výrobky ze dřeva, nebo si jen provádíte průzkum nožiček pro nábytek, u nás v e-shopu naleznete kvalitní komponenty za nejlepší ceny. Nabízíme vám výhodnou dopravu a mnoho slev. Neváhejte a navštivte náš online obchod  DATOF.CZ. Zásoby se rychle utrácejí!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze