Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Vybíráte úchyty na sklo? Na tohle si dejte pozor!

Blog
02.05.2023

Úchytky jsou součástí téměř každého nábytku. Jejich výběr se vám však může zdát jako náročný proces, zvláště pokud jde o úchyty určené na sklo. Proto jsme se rozhodli připravit pro vás článek, který je plný užitečných informací. Dozvíte se například jak zvolit správný design a velikost úchytek a přiblížíme vám i několik možností montáže. Prozradíme vám z jakých nejpoužívanějších materiálů bývají úchyty na sklo vyrobeny a mnoho jiného.


 

 

Úchytky jsou nedílnou součástí každého nábytku. Výběr správných úchytek na sklo může být náročný, protože musíte zohlednit nejen vzhled, ale také kvalitu a bezpečnost. Pokud si vyberete nesprávné úchyty, může to mít nežádoucí důsledky, jako jsou poškození skla nebo možnost úrazu.

Rozhodli jsme se proto připravit článek, který vám pomůže s výběrem ideálních úchytek na povrchy ze skla. Představíme vám několik faktorů, na které byste při výběru měli myslet (například materiál, velikost, design, montáž a bezpečnost. Věříme, že tyto informace vám pomohou zvolit správné úchyty na sklo a zajistí, aby váš nábytek vynikal nejen svým vzhledem, ale i kvalitou a bezpečností.

Jaký je nejpoužívanější materiál, ze kterého se vyrábějí kvalitní úchyty určené pro sklo?

Materiál je jedním z klíčových faktorů, které je třeba zohlednit při výběru úchytky na sklo. Tento typ úchytek se vyrábí z více druhů materiálů, zatímco každý z nich má své výhody a nevýhody. Pojďte se na ně s námi podívat.

1. Kov

Kovové úchyty jsou tradiční volbou pro velký počet lidí. Vyznačují se pevností, odolností a dlouhou životností. Kovové úchyty jsou také k dispozici v různých designech, takže si na své přijde opravdu každý. Přestože jsou kovové úchyty pevné, mohou být těžší než jiné materiály a při špatné manipulaci nebo montáži mohou sklo poškrábat.

2. Sklo

Úchytky na sklo mohou být vyrobeny i ze skla. Vypadají velmi elegantně a podtrhují krásu skla. Jsou lehké a méně náchylné k poškrábání skla. Avšak sklo může být křehké a náchylné k prasknutí nebo dokonce rozbití, takže buďte při manipulaci s nimi opatrní.

3. Keramika

Úchytky z keramiky jsou velmi elegantní a mají unikátní vzhled. Jsou také odolné vůči poškrábání a mají dlouhou životnost. Pozor si ale dejte na to, že keramika je křehký materiál.

4. Dřevo

Velice populární volbou se stávají dřevěné úchyty. Mají honosný, teplý a příjemný vzhled. K dispozici jsou v různých barvách a texturách. Nevýhodou je, že se dřevo může poškodit vlivem vlhkosti nebo tepla.

Myslíte při výběru úchytek na sklo k tomu, že kvalita materiálu je stejně důležitá jako jeho vzhled. Kvalitní materiály zajistí, že vaše úchyty na sklo budou pevné a odolné vůči poškození. Před nákupem si dobře zkontrolujte kvalitu materiálu a přečtěte si recenze na výrobce nebo obchod.

Jak zvolit správný design a velikost úchytky?

Kromě materiálu je důležitým faktorem také design a velikost úchytky na sklo. Vybrat si správný design a velikost může mít výrazný vliv na vzhled a funkčnost vašich skleněných dveří nebo skleněného nábytku.

Design úchytek

Při výběru designu úchytu na sklo je důležité přehodnotit celkový vzhled vaší místnosti. Výběr úchytek by měl být přizpůsoben vašemu interiéru, aby se hodila k ostatnímu zařízení a aby do něj dobře zapadly.

Do moderního interiéru můžete sáhnout po úchytkách s minimalistickým designem, ale máte-li tradiční interiér, můžete zvážit úchyty s detailnějším zdobením. Prvořadé však je to, aby design úchytek na sklo splňoval vaše osobní preference.

Velikost úchytek

Během výběru úchytek na sklo se zaměřte na jejich funkčnost a ergonomii. Měli byste zvážit, kolik místa potřebujete k držení úchytky a jak je budete používat. Velikost úchytek by měla být přiměřená k velikosti skleněných dveří nebo skleněného nábytku, na který bude umístěna.

Pokud je úchytka příliš velká, může se stát překážkou při otevírání dveří nebo při manipulaci s nábytkem. Pokud je úchyt příliš malý, může být obtížnější jej uchopit a používat. Najděte proto úchyty, které vám budou přinášet rovnováhu mezi jejich velikostí a funkčností.

Správně zvolený design a velikost úchytu na sklo mohou mít výrazný vliv na celkový vzhled a funkčnost vaší místnosti. Pokud si nejste jisti, zvolte raději jednodušší design a střední velikost, které jsou jednoduše kombinovatelné s různými interiérovými styly.

Jaké známe správné způsoby montáže úchytek?

Správná montáž úchytek na sklo je velmi důležitá. Jejich nesprávná montáž může vést k poškození skla nebo úchytky a může být nebezpečná pro uživatele. Proto vám představíme několik správných způsobů montáže úchytek na sklo.

Způsoby montáže úchytek na sklo

1. Bodové úchytky na sklo a jejich montáž: Úchytky se upevňují na sklo pomocí šroubů a matic. Tento způsob montáže je velmi stabilní a odolný, nicméně vyžaduje vrtání otvorů do skla, což může být náročné a také je při tomto typu montáže zvýšeno riziko poškození skla.

2. Lepicí úchytky a jejich montáž: Úchytky jsou na skle připevněny pomocí lepidla nebo dvoustranného lepícího pásku. Tento způsob montáže nevyžaduje vrtání otvorů do skla, takže je nízká šance poškození skla a zároveň je jejich osazení rychlé a snadné. Nevýhodou je riziko ztráty lepicí funkce a uvolnění úchytek.

3. Uchycení pomocí kovových čepelí: Úchytky jsou upevněny na sklo pomocí kovových čepelí, které se zasunou do skla. Tento způsob montáže je méně invazivní než šroubová montáž a stabilnější než lepená montáž. Jedinou nevýhodou je, že může být obtížnější nastavit správnou polohu úchytky na skle.


Jak zajistit bezpečnost úchytek?

Bezpečnost je jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru a montáži úchytek na sklo, zvláště pokud máte děti nebo domácí mazlíčky. Můžete si vybrat z několika typů bezpečnostních úchytek na sklo, které mohou pomoci zajistit bezpečnost vašeho domova.

Bezpečnostní úchyty se zábranou

Tento typ úchytek disponuje zábranou, která brání přístupu k vnější straně úchytky, což snižuje riziko úrazu při náhodném zasažení úchytky. Jsou skvělou volbou pro rodiny s dětmi nebo domácími zvířaty.

Bezpečnostní úchyty s klíčem

Tyto úchyty mají klíč, který je potřebný k otevření a zavření úchytky. Tento typ úchytu může být užitečný pro rodiny s většími dětmi nebo pro osoby, které se obávají zlodějů, nebo neoprávněného vstupu do jejich domu.

Při výběru bezpečnostních úchytek na sklo se ujistěte, že jsou vyrobeny z kvalitního materiálu a mají ověřené certifikáty a standardy bezpečnosti. Při montáži bezpečnostní úchytky na sklo se ujistěte, že je správně upevněna na skle. Pravidelně zkontrolujte jejich stav a proveďte potřebnou údržbu.

Shrnutí hlavních bodů, které vám pomohou s výběrem úchytek na sklo

Výběr správného úchytu na sklo může mít výrazný vliv na celkový vzhled vaší místnosti a na vaše pohodlí při každodenním používání. Při výběru zvažte faktory jako materiál, design, velikost a montáž. Nezapomeňte také na důležitost bezpečnosti, zvláště pokud máte domácí zvířata nebo děti.

Shrneme proto hlavní body, které jste si přečetli v tomto článku a které vám pomohou s výběrem správných úchytek na sklo. V první řadě zvolte kvalitní materiál s dlouhou životností. Následně se podívejte na designy a velikosti úchytek.

Při montáži úchytek na sklo si dejte pozor, aby byla správně a bezpečně namontována. Existuje několik způsobů montáže, které si můžete vybrat podle vašich preferencí.

Pokud máte domácnost, ve které se nacházejí děti nebo zvířata, zajistěte, aby byly vaše úchytky vhodné i pro ně. Existují různé bezpečnostní úchyty nejen na sklo, ze kterých si můžete vybírat.

Věříme, že vám článek pomohl ke snadnějšímu výběru těch nejlepších úchytek na sklo. Prohlédněte si nabídku kvalitních úchytek na našem e-shopu a vyberte si ty své!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze