Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Designové háčky na kabáty

Blog
08.03.2023

Hledáte designový způsob, který vám pomůže uložit kabáty ve vstupních místnostech elegantně a zároveň stylově? Skvělým řešením jsou háčky na kabáty. Vybrat si můžete z mnoha typů háků, které se liší barvou, materiálem, velikostí a tvarem. Můžete je využít na kabáty ale i jiné oděvy. Zjistěte více o skvělých a praktických háčcích v našem článku.

 

Designové háčky na kabáty - Tyto si zamilujete

Hledáte designový způsob, který vám pomůže uložit kabáty ve vstupních místnostech elegantně a zároveň stylově? Skvělým řešením jsou háčky na kabáty. Jsou designové a plní svůj účel. Uspořádání kabátů nebylo nikdy jednodušší. Navíc jsou jedním z prvních detailů, kterého si všimne každý kdo k vám vstoupí.

Háčky na kabáty jsou užitečným doplňkem pro zavěšení nejen kabátů, ale také bund, mikin, svetrů a jiných oděvů. Vybrat si můžete z mnoha typů háků, které se liší barvou, materiálem, velikostí a tvarem.

Jaké háčky zvolit podle designu interiéru?

Výběr správného typu a stylu háčku na kabáty může mít vliv na celkový vzhled vašeho interiéru. Proto je důležité myslet na několik faktorů při jejich výběru.

Klasický styl

Pro klasické a jednoduché styly interiérů doporučujeme sáhnout po elegantních doplňcích. Klasické háčky jsou obvykle vyrobeny z kovu a mají ozdobné prvky, jako jsou kruhy, kuličky, kovové lišty a podobně. Barvy by měly být decentní a sladit s barvami interiéru.

Při výběru háků pro klasický interiér byste měli zvážit, jak moc chcete, aby se háčky s ostatními prvky prolínaly.

Při umísťování háků na kabáty byste měli zvážit jejich umístění na místa, která bude kabátem a oděvem vždy v dosahu. Oděvy si nejčastěji odkládáme například u vchodu, v obývacích místnostech nebo zavěšujeme v šatnících. Tady a také na jiných místech najdou klasické háčky na kabáty své využití.

Moderní styl

Pro moderní a minimalistické domácnosti byste měli sahat po háčcích s jednoduchým a minimalistickým designem. Háčky s matným nebo kovovým povrchem mohou být skvělou volbou pro moderní interiéry. Barvy by měly být neutrální, jako je bílá, černá, šedá nebo jiné pastelové odstíny.

K moderním interiérům se skvěle hodí háčky na kabát s jedním nebo více závěsnými body, které dokáží unést kabáty a bundy. Háčky by měly být dostatečně velké a pevné, aby mohly plnit svoji funkci. Minimalistický design háků s čistými liniemi a hladkými plochami bude ideální volbou pro každou moderní domácnost.

Rustikální styl

Pro rustikální styl interiéru byste měli zvážit dřevěné háčky s přírodním vzhledem nebo s jemným rustikálním vzorem, jako jsou například háčky s kovovými prvky ve tvaru listů nebo zvířat. Barvy pro rustikální design by měly být v hnědých, zelených nebo jiných přírodních barvách.

Vintage styl

Pro interiér laděný ve stylu vintage byste měli zvážit háčky s retro designem nebo háčky s použitím vintage materiálů. Háčky vzbuzující pocit starobylosti v barvách bronzu nebo s kovovými povrchy jsou pro vás skvělou volbou.

Rozhlédněte se po háčcích s kulatým tvarem nebo ozdobami. Pokud mají povrchovou texturu, skvělé budou výrazně tmavé barvy, u kterých tato textura více vynikne. Tyto háčky se budou skvěle hodit nejen na zeď, ale také na dveře.

Námořní styl

Pro námořní styl interiéru byste měli zvážit háčky s námořními motivy, jako jsou například háčky ve tvaru kotvy, kormidla, ryb, lodě nebo jiných mořských tvarů. Háčky v bílé nebo modré barvě jsou také perfektní volbou. Mohou být zdobeny dřevem, kovem, lanem nebo jiným přírodním materiálem.

Háčky na zeď, dveře nebo zavěšení jsou skvělou dekorací a mohou krásně podtrhnout námořní styl interiéru. Nebojte se experimentovat.

Industriální styl

Pro industriální interiér byste měli sáhnout po háčcích s kovovým designem, které vypadají robustně a funkčně. Háčky by měly být vyrobeny z kovových materiálů, jako je nerezová ocel, hliník nebo kovy v bronzové barvě. Skvěle zapadnou háčky s tvrdým a neupraveným povrchem.

Do industriálního stylu se budou skvěle hodit háčky ve tvaru trubky, závitů nebo s ozubenými koly. Fantazii se meze nekladou a můžete si s jednoduchými háčky vytvořit industriálně pomocí dekoračních prvků jako jsou například kovové řetězy a různé spojovací materiály.

V jakých dalších místnostech můžete využít háčky?

Háčky můžete umístit na různá místa v interiéru v závislosti na jejich účelu. Háčky se nejčastěji využívají na těchto místech:

  1. Vchodová chodba - Háčky na kabáty a bundy v blízkosti vstupních dveří vám umožní rychle se zbavit svrchního oblečení. Můžete je umístit na stěnu, dveře, stojan a využít je k zavěšení oblečení, tašek, ale i čepic.
  2. Koupelna - Háčky v koupelně mohou sloužit k zavěšení ručníků, županů nebo oděvů, které si během koupání potřebujete odložit.
  3. Kuchyně - Háčky na ručníky a rukavice jsou nezbytnou součástí každé kuchyně. Každý kuchař potřebuje mít tyto pomůcky stále po ruce.
  4. Ložnice - Háčky v ložnici můžete využít k zavěšení županů, pyžam a jiného oblečení, které si potřebujete během spánku odložit nebo jej mít po probuzení po ruce.
  5. Kancelář - Je skvělé disponovat v kanceláři prostorem pro zavěšení kbátů a oděvů. Vaši klienti si budou moci pohodlně odložit své oblečení a tím dosáhnete jejich maximálního pohodlí.

Háčky musí být dostatečně pevné a velké, aby unesly váhu oděvů. Umístěny by měly být v dostatečné výšce, aby se kabáty nedotýkaly podlahy. Tyto detaily zaručí nejen estetický vzhled, ale také praktické využití háčků v interiéru.

Celkově by háčky měly být přizpůsobeny designu interiéru a místnosti a měly by být součástí esteticky propracovaného celku. Tento soulad pomůže dotvořit celkový charakter místnosti. Neváhejte a dolaďte váš interiér vkusnými háčky nejen na kabáty z naší nabídky háčku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze