Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Jak si správně vybrat rozetu k Vaší kličce?

Blog
11.07.2019

Ako si správne vybrať rozetu ku klučke ?Autor: DATOF     Datum: 1.9.2021     Čtení na: 5 min.

Všichni je máme doma, jsou to naše rozetové kliky, které používáme dennodenně. Zdobí náš interiér, jsou doplňkem, který dokáže udělat z našeho prostoru něco výjimečného. Začínalo to u kulatých a přešlo to do hranatých. Tak jako ostatní doplňky, tak i kliky následují trendy dnešní doby a výmyslem interiérových designérů.

Každopádně nejdůležitější je aby se nám naše kliky líbily, jestli je doba zaměřená na kulatost nebo hranatost nebo cokoli jiného, ​​nejdůležitější je jak to vnímáme právě my, každý jeden z nás. Proto se snažíme nabízet všechny typy klik, ať už moderní, designové, klasické nebo i vintage například. A tedy když už víte jakou kliku si jdete vybrat, která je ta vhodná právě pro Vás, ale víte které kování bude to správné?

Jak si tedy správně vybrat rozetu ke klučce? V první řadě je důležité pochopit zkratky PZ, BB a WC a pak si umíme zvolit které kování bude nejvíce vyhovující pro naše potřeby.

  • PZ– kliky s otvorem pro zámkovou cylindrickou vložku (FAB)
  • BB – kliky s otvorem pro klasický interiérový klíč (velký dózický klíč) - u tohoto typu záleží na výrobci, právě proto jsou zobrazeny 2 varianty
  • WC– kliky s pojistkou (na WC, do koupelny). Dveře se zamykají z jedné strany, na druhé straně je pouze pojistka

Teď už víte, co znamenají tyto zkratky a jak vypadají varianty, ale tedy jak si vybrat tu správnou variantu? Ale všechno to závisí na použití, většina lidí používá WC variantu do koupelny a záchodu, díky jednoduchému zamykání, kde nepotřebujete žádný klíč. My se už setkali také s WC rozetou v celém bytovém prostoru, někomu je to jednodušší a elegantnější než varianta BB kde potřebujete nějaký klasický klíč.

Zase u varianty BB máte jistotu klasiky, nic s tím nezkazíte, je to ten tvar, ten styl, který každý očekává, každopádně mnoho našich zákazníků nepoužívá klíč. Přijdou jim rozety, namontují a klíče odloží stranou, proto toto nedoporučujeme do prostor, které chete často zamykat.

Viarant PZ je zase často využíván když máme místonosti, které potřebujeme často zamykat, klíč si dáte na váš svazek a nosíte jej všude s sebou, každopádně tato varianta je nejméně obrátková a zákazníci, kteří si vyberou tuto variantu s ní už mají zkušenosti a přesně vědí co potřebují.

Naše doporučení je následující, následujte to, co se líbí a vyhovuje právě Vám.

Pokud byste i po přečtení článku měli problém si vybrat tu správnou rozetu k Vaší kličce tak nás neváhejte kontaktovat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze