Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Jak správně namontovat kliku na Vaše dveře?

Blog
11.07.2019

Autor: DATOF     Datum: 02.09.2021     Čtení na: 5 min.Ako si správne namontovať kľučku

Kliky, kupujeme je ale umíme je montovat? Ze zkušenosti víme, že když Vám přijde nová klika, tak nejdůležitější je umět ji správně namontovat. Pokud kliku namontujeme nesprávně tak nebude plnohodnotně plnit svůj účel a riskujeme poškození.

Právě pro toto vše se vám pokusíme poskytnout krátký a jednoduchý návod jak namontovat interiérové ​​rozetové kliky abyste je měli správně namontované a uměli je plnohodnotně používat...

Názov tretieho článku1. Nejprve vložíme čtyřhranný trn do otvoru pro kliky na zámku ve dveřích. Čtyřhran zasuneme tak, aby zářezy nebo nejtenčí stěna „dutého“ čtyřhranu směřovaly proti otvorům pro imbusové šrouby v kličkách.

2. Na trn nasuneme kliky spojené s rozetami. Označte na dveřích všechny otvory pro šrouby, případně i pro vruty a to jak na podkladových dílech rozet vrchních s klikou, tak i na spodních s otvory pro klíč.

3. Vyvrtáme podtřebné otvory a rozety s kličkou přišroubujeme přibalenými šrouby v místě otvorů na rozetách. Šrouby dotáhneme přiměřenou silou tak, aby nedošlo k přetočení nebo k poškození drážky na jejich hlavě.

4. Kliky pak zajistíme imbusovými šrouby (červíky) ke čtyřhrannému trnu.

5. U spodních rozet připevníme vruty v místech otvorů v podkladní části rozety. Vruty můžeme také využít při horních rozetách s klikou pro lepší zpevnění namontované části kování s klikami.

 

Doufáme, že tento krátký a jednoduchý návod Vám pomůže si namontovat kliky rychle, samostatně a hlavně jednoduše. Každopádně pokud byste měli problém si namontovat kliku i po přečtení tohoto blogu tak nás neváhejte kontovat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze