Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Každá police potřebuje svoji konzoli

Blog
08.12.2022

Hledáte ideální konzole pro vaše police? V našem článku vás informujeme o několika typech konzolí, a také polic, abychom vám pomohli s výběrem těch nejlepších.

 

 

Stěny se vyznačují čistotou a jednoduchostí. Nicméně máme několik možností a způsobů, které můžeme využít k jejich zdobení nebo oživení. Skvělou dekorací jsou hodiny, obrazy, fotografie v rámečcích, malby nebo tapety. Tady však možnosti nekončí. Existují dekorace, které mají zároveň funkci šetření místa. Jsou to police, regály a konzole na police.

 

Každá police potřebuje svoji konzoli

Při výběru této funkční dekorace myslete na to, že každá police potřebuje svoji konzoli. Jsou nerozlučnou dvojicí a jedna bez druhé by jen těžko plnila svou funkci. Zda si vyberete dekorativní, nebo nenápadnou konzoli je věcí vašeho vkusu.

Pokud patříte mezi zákazníky, kteří preferují nákup hotového výrobku, naleznete širokou paletu polic s konzolami na internetu. Objednáte si takové, které na vás nejvíce zapůsobí a po jejich dodání je jen jednoduše navrtáte na zeď.

Způsob, který šetří peněženku

Pokud však preferujete něco originálnějšího s využitím vlastní kreativity, můžete si poskládat vlastní úložný prostor na zeď. Na webu je mnoho udělej si sám návodů k vylepšení domácnosti a police patří mezi ty nejjednodušší. Postačí vám kousek dřeva, konzoly na police, spojovací materiál, bez něhož tato tvorba není možná a základní nářadí. Pak už jen jednotlivé části spojíte dohromady a zavěsíte na zeď. Navíc tímto způsobem ušetříte peníze. Je to lákavé, že?

Který typ konzolí zvolit?

Popíšeme vám čtyři typy konzol pro usnadnění výběru. Věříme, že si každý vybere ty nejlepší. Vdechněte vašemu domovu nový šmrnc, a to jen díky jedné maličkosti

 

Kované konzoly na police

Jak již samotný název říká, jsou vyrobeny z kovu, litiny, oceli. Na webu je široký sortiment kovových polic, které jsou průmyslově vyráběny. Své kouzlo a jedinečnost si nosí kování, která jsou ručně kutá. Doporučujeme vám prohlédnout si nabídku českých kovářů, kteří vyrábějí konzole na police. Prostoru dodají originální a jedinečnou atmosféru a nezáleží na tom, zda se jedná o interiér nebo exteriér.

Říká se, že slovaci jsou nejzručnější národ a po přehlédnutí nabídky konzolí od slovenských kováčů o tom nikdy nebudete pochybovat. Jejich výhodou je větší nosnost a designový vzhled. Jejich cena je vyšší, ale životnost delší, než u průmyslově vyráběných konzolí.

Ozdobné konzoly

Podobně jako u kovaných konzolí, řadíme mezi ozdobné konzole takové, které jsou výrazněji tvarované. Pokud patříte mezi milovníky ornamentů, antických vzorů nebo rustikálních doplňků, přijdete si na své. Tato možnost je ekonomicky o něco výhodnější než koupě ozdobné konzole, vyráběné kovářem.

Sáhnete po nich nebo vás láká něco jednoduššího?

Kovové konzoly

Jsou často v úhlových tvarech. Nejčastěji je používáme pod dřevěné a skleněné police. Jejich vzhled je jednoduchý a hladký. Skvěle se hodí do industriální domácnosti v černém provedení a položením masivní dřevěné police na ně. Jednoduché konzole najdou své využití nejen v domácnosti ale i v garáži, nebo ve sklepě.

Závěsné konzoly na police

Závěsné konzole jsou esteticky velmi zajímavé oproti klasickým. Polička působí jakoby visela. Může viset na lankách, řetízcích nebo šňůrkách. Skvěle vypadají v ložnici, obývacím pokoji ale iv koupelně. Působí velmi elegantně a nepatří k obvykle používaným konzolím. Pokud preferujete originálnost, mohli by být pro vás těmi nejsympatičtějšími.

Police jako dekorace

Je mnoho druhů polic, které můžeme na konzole posadit. Ve druhé části článku vám nabízíme inspirace na police a uložení předmětů na ně.

Masivní police

Moderní police z masivního dřeva a výraznou úhlovou konzolí jsou ideálním řešením pro industriální domácnost. Přehledně na ně seřadíte oblíbené knihy, které navíc budete mít stále na dosah ruky.

 

Minimalismus i na zdi

Do této kategorie bychom zařadili jednobarevné a hladké police, které disponují nenápadnou konzolí. Uložit na ni můžete například svá ocenění.

Severský styl polic

Do skandinávského obydlí by perfektně zapadly police složené z více částí například do geometrických tvarů. Světlé barvy podtrhnou severský nádech. Na poličky uložte aroma difuzér, rostlinky nebo hodiny.

Bohémské police

Bohémskou domácnost potěší závěsné konzoly na police, které volně visí na zdi a dodávají prostoru uvolněný vzhled. Skvěle se na ně budou hodit milé sukulenty spolu s fotografiemi.

Rohové police

Pokud se ve vašem domově nachází volný roh a nevíte jak jej využít, sáhněte po rohových policích. Získáte díky nim stylový koutek a prostor navíc.

 

Skleněné police

Skleněné police budou skvěle do koupelny. Můžete na ně položit vonné tyčinky, svíčky, květiny nebo reprák s relaxační hudbou a udělat si chvilku pro sebe. Police v koupelně mohou sloužit také jako odkládací prostor pro ručníky, toaletní papír nebo drogerii. Nemusíte se bát o jejich životnost ve vlhkém prostředí.

Regály na zeď

Mezi police můžeme spokojeně zařadit i regály. Díky nim si ve své kanceláři přehledně seřadíte potřebné dokumenty. V dílně si na ně můžete přehledně seřadit nářadí. Regálům však nepohrdnou ani dětské knížky a hračky z dětského pokojíčku.

Police a regály jsou skvělým pomocníkem v kuchyni. Uložíte na ně nejpoužívanější kuchyňské náčiní nebo suroviny, a ušetříte spoustu času jejich hledáním. Skvělé vypadají i suroviny jako například těstoviny, sušené ovoce, dochucovadla a podobně, nasypané ve skleněných nádobkách.

Pokud hledáte způsob, kterým dostanete do skříně více úložného prostoru, sáhněte po regálech do skříně. Váš problém bude snadno a rychle vyřešen.

 

Knihovna

Milovníci knih si přijdou na své mezi policemi vyrobenými přímo na knihy. Vytvořit si domácí knihovnu nebylo nikdy jednodušší. Můžete si je uložit do regálu pěkně za sebou, nebo je rozložit po policích v místnosti.

Uspořádání předmětů na poličce

Díky poličkám bude váš domov vypadat uspořádaně a uklizeno. Abychom police zbytečně nepřeplňovali, vytřiďte věci, které už nevyužíváte. Věříme, že je mnoho maličkostí, které máte spojeny s pěknou vzpomínkou. Vzpomínky vám zůstanou v srdci i po vyhození těchto drobností.

Předměty, které vám zůstaly, rovnoměrně roztřiďte na police. Nemusí být zaplněno celé, právě naopak, skvěle vypadají pokud je na nich část volného místa.

Můžete například uložit dvě knihy horizontálně a položit při ně porcelánovou dekoraci. O poličku níže můžete uložit například rostlinu a vedle ní tři knihy vertikálně. Skvělé vypadá také rovnováha mezi barvami. Pokud byste chtěli jejich estetický dojem nějak ozvláštnit, nalepte za ně tapetu.

Využijte svoji kreativitu a zkoušejte různé podoby toho, jak uložíte vaše předměty. Zabavíte se a zútulněte váš domov.

Vkusné stěny nejen v interiéru

Výměnou fádních polic nebo konzolí může domácnost dostat zcela nový nádech. Police najdou využití iv pracovních místnostech nebo v exteriéru. Krásné květiny uložené na policích v altánku přece nemohou nic pokazit, právě naopak. Konzole jim navíc dodají šmrnc a moderní vzhled.

Věříme, že jsme vám nabídli inspiraci pro zdobení bydlení. Budeme rádi, pokud se s námi podělíte o to, pro jaký typ konzolí jste se rozhodli a jak jste je začlenili do vaší domácnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze