Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Přechodka na kabely - Vyřešte kabely elegantně

Blog
02.01.2023

Řešení pro chaoticky rozložené kabely v místnosti je jednodušší, než by se mohlo zdát. Uložte je pomocí průchodek na kabely a dodejte místnosti dávku elegance. Nabízíme vám několik možností pro vyřešení kabelové situace. Dočtete se o nich v našem článku.

 

 

Přechodka na kabely - Vyřešte kabely elegantně

Hledáte způsob, díky kterému vás už více nebudou zlobit roztažené kabely po zemi? Naleznete u nás jednoduché řešení na váš problém. Jsou jím elegantní přechodky na kabely.

Znáte to i vy, nezbedné kabely, které jsou všude kam se podíváme. Ať už se jedná o počítačový stůl, nábytek, kabely za televizí, po stěnách nebo po zemi. Je to pohled, který je rušivým pro každého. Už vás tento pohled nebaví? Pojďte jej vyřešit jednoduše a efektivně. Malou změnou, která vydrží natrvalo. Nemusíte se obávat, že ke zredukování kabelů bude třeba vyhodit některé z elektrospotřebičů. Naleznete u nás lepší způsob.

Sáhněte po průchodkách na kabely. Je to vlastně kryt, který skryje zbytečné kabely a vytáhnete si ven jen ty, které potřebujete. Tento způsob skvělé vypadá ve všech interiérech, ne jen v domácnosti. Kanceláře, recepce, obchody a všechny prostory využívající elektřinu nebo elektrospotřebiče naše průchodky na kabely velmi ocení.

Mají několik výhod kromě toho, že skvěle vypadají. Chrání kabely před poškozením a polámáním, také před prachem nebo vodou.

Známe několik typů přechodek. Představíme si 4, které jsou nejpoužívanější v interiéru.

  1. Gumové přechodky
  2. Plastové kabelové průchodky
  3. Hliníkové přechodky na kabely
  4. Přechodové lišty

Gumové průchodky na kabely

Jsou vyráběny z pryže. Můžete je použít i v exteriéru, protože jsou vhodné i do vlhkého prostředí. Převážně jsou určeny k montáži do stěn a panelů. Díky tomu jsou kabely chráněny před mechanickým opotřebováním. Slouží v podstatě jako těsnění kabelových otvorů. Ty přikryjeme lištou nebo je zatřeme omítkou.

Plastové kabelové průchodky

Jsou voděodolné a používáme je k instalaci do nábytku. Díky tomuto typu průchodek vás již nebudou rušit kabely za televizí. Ušetříte spoustu volného prostoru na pracovním stole, protože vám ho nebudou brát rozházené kabely.

Plastové kabelové průchodky namontujeme do stolu nebo jiného nábytku a skrz otvor prostrčíme svazek kabelů. Na výběr máte z přechodek, které mají nastavitelnou velikost prstence nebo z přechodek, které mají od výroby vyříznutý nenastavitelný otvor. Oba typy vypadají skvěle a jsou efektivní. Navíc jsou velmi výhodné a pohybují se v cenovém rozpětí již od několika centů.

Hliníkové přechodky na kabely

Vysoce kvalitní a nadčasové řešení kabelů. Tak jako plastové kabelové průchodky i hliníkové jsou nejčastěji využívány k montáži do nábytku. Vyříznete otvor a připevníte průchodku. Je to jednoduché a trvalé řešení nezbedných kabelů.

Přechodové lišty

Vyřešíte si díky nim problém s kabely, které leží na zemi. Díky chytrým podlahářům a stylovým lištám vás kabely již více nebudou otravovat. Budou skryty před očima vás i všechny, kteří navštíví místnost. Je to nadčasové a stylové řešení.

Tipy pro skrytí kabelů v domácnosti

Shodnete se s námi na tom, že trčící klubíčka kabelů působí velmi chaoticky. Pohled na ně vás ruší při práci nebo odpočinku. Máte domácí zvířátko nebo malé děti, které objevují svět? Množství kabelů z elektrospotřebičů je pro ně lákavé a zároveň nebezpečné. Kabely už nemusí být takovým problémem. Pojďte se s námi podívat na několik tipů do domácnosti, které je snadno a rychle vyřeší.

Obývací místnost

Obývací pokoj je prostorem, který využíváme k posezení s rodinou a přáteli, k odpočinku nebo v něm můžeme provádět některé z našich hobby. Většina obývacích pokojů vlastní televizi, wifi a lampu. Každé toto zařízení potřebuje minimálně jeden kabel, na kterém závisí jeho funkčnost. Pokud nechcete vidět na podlaze nebo stěně chaos sáhněte po průchodkách. Máme několik možností přechodek, které si můžeme vybrat.

Kabel od lampy můžeme skvěle skrýt za podlahovou lištu. Nebudete tak mít problém při vysávání a nebudete se muset bát zakopnutí. Přechodové lišty vám pomohou vyřešit hned několik problémů najednou.

Kabel od TV, která je přimontována na zeď, vám pomůže vyřešit instalace kabelů do zdi. Je to pracnější způsob, ale s pomocí odborníka to levou zadní zvládnete. Výsledek bude stát za to a váš televizor bude vypadat nadčasově a moderně.

Tento způsob vyžaduje mírnou rekonstrukci. Vyznačte si místa odkud kabel budeme vést až směrem k zástrčce. V těchto místech se vyseká do stěny tunel, do kterého vložíme kabely vložené do pouzdra. Na vrch se připevní lišta. Pokud se bojíte barevného odlišení, strach je zbytečný. Lištu můžete přetřít barvou, ve které je i stěna. Nebude ji vůbec vidět.

Televize stojící na nábytku má také skvělé řešení pro kabely. Jsou jím plastové kabelové průchodky. Do nábytku se vyřízne otvor a následně do něj připevníme tuto průchodku. Přes ni pak přetáhneme jeden nebo více kabelů, dle potřeby. Nebudou roztažené za TV ale půjdou z jednoho místa. Vypadá to opravdu elegantně.

Kabely od wifi skříňky stojící na skříni můžete vyřešit jak snadno, tak iu televize. Pomůže vám k tomu plastová kabelová průchodka.

Kabel pro optický internet, jedoucí zemí celého bytu, snadno zamaskujete lištou na podlahu. Jednoduše ji nalepíte a prostrčíte jí kabel nebo naopak. Pokud již máte zaveden internetový kabel nalepíte na vrch tuto lištu. Ochráníte kabel před poškozením, své nohy před zakopnutím a navíc dodáte domácnosti elegantní vzhled.

Kuchyně

Kuchyně je místem, ve kterém využíváme mnoho elektrických spotřebičů. Abyste se při vaření nezbláznili, sáhněte po kabelových průchodkách. Pro kuchyni budou ideální plastové průchodky. Kabely přes ně krásně přesunete a nebudete je mít roztažené po kuchyňské lince. Je to další z elegantních řešení pro moderní domácnosti.

Koupelna

Koupelna je vlhkým prostředím a proto je zde elektřina rizikem nebezpečí. Chraňte se před nebezpečím pomocí kabelů tažených ve zdi nebo pod lištou na podlaze. Někdy může být i jedna kapka rizikem.

Řešení pro pracovny či recepce? Zde naleznete řešení pro každou oblast!

Chcete-li být s vašimi zákazníky nebo klienty úspěšní, musíte zaujmout už na první pohled. Váš prostor by se měl něčím odlišovat a být pro klienta jiný od konkurence. Je to jeden z prvních kroků k udržení klientely. A co by je mohlo zaujmout více než čisté a zorganizované pracovní místo? Žádné zamotané kabely válející se po zemi nebo stole nebudou mít jejich pohled.

Pokud při své práci používáte počítač nebo pokladnu, doporučujeme vám na pracovní stůl nebo desku připevnit hliníkovou nebo plastovou průchodku pro kabely. Najdete je v mnoha barvách a tvarech, takže se nemusíte bát, že by se vám nehodily k ostatnímu zařízení. Abyste kabely udělali ještě více nenápadnými, připevněte je ke stolním nožičkám a na vrchu stolu je prostrčíte přes průchodku.

Možná byste rádi vyřešili kabely, které jsou rozházené po zemi, například ve fitness centru od strojů na cvičení. Máme pro vás řešení a tím jsou podlahové lišty. Je to jednoduchý způsob, který zvládne připevnit opravdu každý. Lištu nalepíte k podlaze nebo stěně a kabel jí jednoduše prostrčete. Pokud potřebujete skrýt více kabelů doporučujeme vám je k sobě svázat nebo jinak připevnit. Skrýt je bude ještě jednodušší.

Skrýt kabely je snazší než jste si možná dosud mysleli. Také jsou tato řešení ekonomicky velmi dostupná pro každého. Na našem webu DATOF.CZ naleznete mnohé typy a varianty kabelových průchodek. Věříme, že jste u nás našli inspiraci pro řešení vašeho problému.

Vyřešili jste díky průchodkám nějaký z vašich kabelových problémů? Dejte nám o tom vědět a inspirujte nás a další zákazníky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze