Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Vybrali jsme nejlepší kolejnice na posuvné dveře

Blog
08.03.2023

Kolejnice jsou důležitou součástí posuvných dveří a slouží k tomu, aby se dveře mohly snadno a plynule posouvat po dráze. Existují různé typy kolejnic, které se liší podle materiálu, velikosti, tvaru a jejich vlastností. Posuvné dveře jsou vhodné pro všechna exteriérová ale i interiérová místa a jejich výhodou je, že nezabírají žádné místo. Jak vybrat ty nej se dočtete v článku.

 

Vybrali jsme nejlepší kolejnice na posuvné dveře

Kolejnice jsou důležitou součástí posuvných dveří a slouží k tomu, aby se dveře mohly snadno a plynule posouvat po dráze. Existují různé typy kolejnic, které se liší podle materiálu, velikosti, tvaru a jejich vlastností.

Pokud hledáte kolejnice pro posuvné dveře, zvažte před jejich koupí několik činitelů. Například hmotnost dveří, typ a tvar kolejnice, materiál, požadovanou nosnost, cenu a ověřenou značku kvůli jisté kvalitě.

Kolejnice mohou být vyrobeny z materiálů jako například ocel, hliník, nerez nebo plast. Ocelové kolejnice jsou nejpoužívanější díky jejich odolnosti a nosnosti. Plastové kolejnice jsou vhodné pro lehčí dveře a jsou cenově dostupnější, nicméně jejich opotřebení je rychlejší než u kovových materiálů. Pro výběr těch nejlepších kolejnic na posuvné dveře je třeba zohlednit velikost kolejnice v závislosti na šířce dveří a požadované nosnosti.

Je důležité, abyste sáhli po kvalitních a spolehlivých kolejích, aby byly dveře bezpečné a snadno ovladatelné. Pokud si nejste jisti tím, jaké kolejnice jsou pro dveře nejvhodnější, poraďte se s námi nebo jinými odborníky na dveře a zjistěte si informace o různých typech kolejnic na trhu.

Kolejnice na závěsné dveře

Kolejnice na závěsné dveře jsou podobné kolejnice na posuvné dveře, ale mají určité specifické vlastnosti, které jsou uzpůsobeny na závěsné dveře. Tento typ dveří se obvykle skládá z horizontálních dřevěných nebo kovových panelů, které jsou zavěšeny na kolejích a pohybují se vodorovně po trati.

Kolejnice na závěsné dveře musí být pevné a stabilní, aby unesly hmotnost dveří a odlehčily jejich váhu kvůli snadnému pohybu po koleji. Dalším důležitým činitelem je typ kolejnic. Existují dvě základní varianty kolejnic pro závěsné dveře – horní a dolní. Horní kolejnice jsou umístěny nad dveřmi a podpírají je horní část, zatímco dolní kolejnice jsou umístěny pod dveřmi a podpírají je spodní část. Zvolení správného typu kolejnic závisí na typu závěsných dveří a vašich individuálních potřeb.

Kvalitní kolejnice zajistí to, že dveře budou snadno ovladatelné a bezpečné pro používání. Pokud se rozhodnete pro montáž závěsných dveří s kolejnicemi, měli byste zajistit, aby byla jejich montáž provedena kvalifikovaným technikem, který má zkušenosti s konkrétním typem dveří.

Vodicí kolejnice na posuvné dveře

Vodící kolejnice jsou jednou z nejdůležitějších součástí posuvných dveří a slouží k tomu, aby držely dveře na místě a zabránily jim vypadnout z kolejnic. Bývají umístěny na spodní části dveří a posouvají se po dráze, která je umístěna podél podlahy.

Vyrobeny mohou být z různých materiálů jako jsou například ocel, hliník, nerezová ocel nebo plast. Ocelové a hliníkové vodiče jsou vhodné pro těžší dveře a patří mezi nejodolnější. Plastové jsou naopak vhodné pro lehčí dveře a jsou cenově dostupnější.

Důležité je také zohlednit velikost vodičů v závislosti na šířce dveří a požadované nosnosti. Kvalitní vodiče kolejnic zajistí, že dveře zůstanou stabilní, což zvýší jejich bezpečnost a lehkost používání.

Při montáži posuvných dveří je důležité správně umístit vodiče kolejnic, aby se dveře mohly plynule pohybovat po dráze a nedošlo k jejich zaseknutí nebo poškození. Pokud si nejste jisti, jaké vodiče kolejnic jsou pro vaše dveře nejvhodnější, můžete se poradit s námi nebo odborníky na dveře.

Na co si dát pozor při výběru posuvných kolejnic?

Při výběru kolejnic pro posuvné dveře je třeba vzít v úvahu několik faktorů. Tady je 5 věcí, na které byste si měli dát pozor:

  1. Nosnost kolejnic: Kolejnice by měly být dostatečně pevné a odolné, aby podpíraly váhu dveří. Je důležité zvolit kolejnice s nosností odpovídající hmotnosti dveří.
  2. Typ dveří: Různé typy dveří vyžadují různé typy kolejnic. Například dveře skládací nebo rolovací vyžadují jiné kolejnice než dveře posuvné. Je důležité zvolit správný typ kolejnic, který je kompatibilní s vašimi dveřmi.
  3. Materiál: Kolejnice mohou být vyrobeny z různých materiálů jako je ocel, hliník nebo plast. Různé materiály mají různé vlastnosti a mohou mít různou nosnost a odolnost vůči opotřebení. Je důležité zvolit kolejnice vyrobené z kvalitního materiálu, abyste je mohli využívat dlouhodobě.
  4. Typ kolejnic: Existují různé typy kolejnic, jako jsou horní, dolní nebo středové kolejnice. Každý typ má své vlastní výhody a nevýhody. To, zda budou vhodné, závisí na typu dveří a požadavcích konstrukce.
  5. Kvalita a značka: Stejně jako u všech stavebních materiálů a zařízení, kvalita a značka kolejnic mohou mít velký vliv na jejich výkon a trvanlivost. Je důležité zvolit kolejnice od renomovaných výrobců, kteří poskytují kvalitní výrobky se zárukami.

Posuvné dveře jsou typem dveří, které se otevírají a zavírají pohybem po kolejnici. Tento typ dveří se používá často tam, kde je málo prostoru, neboť nepotřebují žádný prostor pro otevírání a zavírání dveří. Posuvné dveře se používají v interiéru i v exteriéru, v bytech, domech, kancelářích, skladech, garážích, ale také v obchodech nebo průmyslu. Posuvné dveře mohou mít různé velikosti a konfigurace, od jednoduchých jednokřídlých dveří až po složité systémy skládacích dveří.

Celkově je důležité u posuvných dveří sáhnout po kolejnicích, které splňují vaše estetické a jiné specifické požadavky. Vyberte si vysoce kvalitní posuvné systémy s dostatečnou nosností pro vaše dveře. Navštivte naši nabídku odolných posuvných systémů a vyberte si ty své.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze