Uklízíme sklad! Ušetřete nyní až do výše 40% na vybrané produkty!

Kategorie
 
 
 
 
 

Zásuvky s USB - moderní a praktické zároveň

Blog
04.02.2023

Zásuvky s USB porty jsou zásuvky, které mají integrované USB vstupy. Tyto zásuvky se používají pro připojení různých USB zařízení, jako jsou klávesnice, myši, flash disky, externí disky, telefony a jiné. Další skvělou výhodou zásuvek s USB vstupy je ta, že vás nemusí otravovat rozhozené kabely všude kolem. Chcete se dozvědět ještě více o USB zásuvkách? Přečtěte si náš článek.


 

 

Zásuvky s USB - moderní a praktické zároveň

Zásuvky s USB porty jsou zásuvky, které mají integrované USB vstupy. Tyto zásuvky se používají pro připojení různých USB zařízení, jako jsou klávesnice, myši, flash disky, externí disky, telefony a jiné. USB porty se nacházejí na konci zásuvky a umožňují připojení USB kabelu, aby se mohla přenášet data nebo nabíjet zařízení. Tyto zásuvky jsou velmi praktické, neboť umožňují připojit více zařízení současně a není potřeba využívat další adaptéry.

Další skvělou výhodou zásuvek s USB vstupy je ta, že vás nemusí otravovat rozhozené kabely všude kolem. Pozapojujete je do jedné zásuvky a po jejich odpojení je jednoduše všechny uklidíte. Váš domov, recepce, kancelář nebo jakékoli jiné místo bude působit organizované, moderně a prakticky.

Kde všude jsou zásuvky s USB porty využitelné?

Nejčastěji jsou tyto zásuvky používány pro pracovní desky. Proč? Výsuvné zásuvky s USB jsou speciální druh zásuvek. Tyto zásuvky jsou vyrobeny tak, aby se skryly v pracovní desce během jejich nepoužívání a vysunuly se jen tehdy, kdy je potřebujeme. Samozřejmostí je jejich poskytování estetického vzhledu. Rovněž umožňují ukládat USB zařízení uvnitř pracovní desky díky čemuž nebude narušen vzhled vašeho pracovního prostoru.

To ovšem není všechno. Zásuvky s USB lze využít v mnoha dalších prostředích. Přiblížíme si 6 z nich.

1. Domácnost: Zásuvky s USB vstupy jsou ideální pro používání v domácnosti. Můžete je využít k nabíjení telefonu, tabletu, bezdrátových sluchátek a dalších zařízení.

2. Kancelář: Zásuvky s USB porty jsou velmi užitečné pro používání v kanceláři. Můžete je použít k nabíjení telefonů, tabletů, přenosných počítačů a dalších zařízení.

3. Hotely a recepce: Zásuvky s USB porty se začínají stále častěji objevovat v hotelích a na recepcích. Slouží pro pohodlí hostů a poskytují jim možnost nabíjení jejich zařízení.

4. Letiště a stanice: Zásuvky s USB vstupy jsou k dispozici na letištích a nádražích, aby si cestující mohli před odjezdem nebo po příjezdu nabít svá zařízení.

5. Auta: Zásuvky s USB porty se často nacházejí v autech, aby řidiči a cestující mohli nabít svá zařízení i během dlouhých cest.

6. Zásuvky s USB porty se mohou využívat v mnoha dalších prostředích, jako jsou restaurace, kavárna, knihovny a další místa.

Proč byste měli vyměnit klasické zásuvky za zásuvky s USB porty?


Existuje hned několik důvodů proč byste měli změnit své staré zásuvky za nové, modernější a praktičtější. Pojďte se na ně spolu s námi podívat v následujících bodech.

  • Praktičnost: Zásuvky s USB porty umožňují nabíjet USB zařízení bez nutnosti používat zvláště adaptéry k napájecím kabelům.
  • Úspora místa: Zásuvky s USB porty umožňují nabíjet více zařízení najednou, takže ušetříte místo, které by jinak bylo nutné vyčlenit pro kabely a adaptéry.
  • Více možností pro použití: Zásuvky s USB porty umožňují nabíjet rozličná zařízení, jako jsou sluchátka, telefony, tablety, fotoaparáty a další.
  • Flexibilita: Zásuvky s USB porty lze snadno přenášet a používat na různých místech, jako jsou domov, kancelář, recepce nebo další místa.
  • Efektivnější využití energie: Zásuvky s USB porty nám umožňují nabíjet zařízení rychleji a efektivněji než klasické nabíječky.
  • Moderní vzhled: Moderní USB zásuvky dodají vašemu domovu nebo kanceláři stylový vzhled.

V závislosti na vašich potřebách a požadavcích může být přechod na zásuvky s USB porty velmi užitečný. Před tím, než se rozhodnete zavést do vaší domácnosti zásuvky s USB porty, konzultujte s odborníkem tuto změnu. Ujistěte se, že tato změna bude vyhovovat vašim potřebám a bude provedena správně a bezpečně.

Jak probíhá instalace zásuvek s USB?

Pokud chcete instalovat takovou zásuvku, je důležité zvolit správný typ a velikost zásuvky, aby perfektně zapadla do vaší pracovní desky. Je také velmi důležité zvážit kolik vstupů budete potřebovat. Také se můžete rozhodnout pro zásuvku, která bude napojena na zdroj elektřiny nebo na baterie.

Je velmi důležité si uvědomit, že instalace takové zásuvky je složitá a vyžaduje pomoc odborníka. Před samotnou instalací je nutná konzultace s odborníkem. Nepokoušejte se o instalaci sami.

Instalace nejen pod dohledem odborníka

Instalace zásuvek s USB porty se může lišit v závislosti na typu zásuvky a typu budovy. Některé zásuvky s USB se mohou jednoduše zasunout do stávající zástrčky, zatímco jiné potřebují celkovou instalaci. Přiblížíme si 4 nejčastější případy.

1. Bezúdržbové zásuvky: Tyto zásuvky se jednoduše zasunou do stávající zástrčky a nevyžadují žádnou jinou instalaci.

2. Instalace do zásuvky: Některé zásuvky s USB porty se musí nainstalovat do stávající zásuvky. Jednoduše vyměníte klasický elektrický vstup za vstup s USB porty. Tento proces se provádí pomocí klíče na zásuvky, který se dodává spolu se zásuvkou a návodem v jednom balení.

3. Instalace do zdi: Pokud si přejete zásuvku s USB porty nainstalovat do zdi, musíte nejprve najít vhodné místo ve zdi, kde bude možné takovou menší montáž provádět. Když bude místo určeno, elektrikář vám pomůže namontovat zásuvku do zdi. A pak už jen stačí připojit kabely k elektřině.

Upoutalo vás toto nadčasové řešení?

Zásuvky s USB porty jsou opravdu nadčasovou záležitostí, která je vhodná pro každý prostor. Pokud upoutali i vás a rádi byste je zařadili do vaší domácnosti, kanceláře nebo recepce, neváhejte a navštivte náš e-shop DATOF.CZ. Nabízíme vám vysoce kvalitní zásuvky za skvělé ceny.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze